יכול להיות שאתה שף מתחיל, אמא שרוצה לשתף מתכונים, טיפים ורעיונות או פשוט מישהו שאוהב לאכול ורוצה לכתוב על זה…

אם אתה רוצה לפתוח בלוג אוכל, אבל לא יודע איך בדיוק מתחילים, מה צריך ובקצרה, מה המתכון המנצח, הגעת למקום הנכון. בדיוק כמו כל מתכון טוב, בשביל להקים בלוג אוכל טוב תצטרך רשימת מרכיבים, הכוונה והרבה אהבה לתחום ואני די בטוח שאת זה כבר יש לך  🙂

במאמר הזה, אני אנסה להדריך אותך בכל השלבים הנחוצים להקמת בלוג אוכל מתקדם, מקצועי ומעוצב שתהיה גאה להציג אותו לחברים, משפחה וקולגות.

איך נראה בלוג אוכל שכיף לגלוש בו?

לפני שנתחיל בתהליך, אני רוצה להציג לך מספר דוגמאות לבלוגים ישראליים ובינלאומיים שפשוט כיף לקרוא – אם אתה רציני, אתה רוצה להיות ברמה שלהם (ואפילו יותר מכך..).

דוגמאות לבלוגי אוכל

  1. חוברת בצק אליםבצק אלים – הבלוג בצק אלים הוקם ב – 2007 על ידי מאיה מרום ומאז הפך למקור ידע לאינספור בשלנים חובבנים ומתקדמים כאחד. משנת 2011, מאיה התחילה להציע חוברות בישול (נכון לזמן כתיבת המדריך הזה, ישנן 4 חוברות בישול שונות), אשר נמכרות דרך הבלוג. אם אתה לא מכיר את הבלוג הזה – אני לא בטוח שאתה אוהב לאכול 🙂
  2. פתיתים – בלוג אוכל עונתי אשר הוקם על ידי גל מעצב גרפי, אנימטור ומעצב משחקים. הבלוג מורכב מסיפורים אישיים ומתכונים אשר השפיעו עליו.
  3. אז מה את עושה כל היום? – בלוג האוכל של אפרת ליכטנשטט, הוקם בשנת 2011 ועם השנים הפך לאחד הבלוגים הפופולריים בישראל. כתוצאה מהבלוג, נולד "הספר המתוק" אשר מיועד לחובבי אפייה בכל הרמות ומשלב מתכונים מסוגים שונים.
  4. לא על החסה לבדה – בלוג אוכל טבעוני אשר הוקם על מנת לשתף מתכונים, תבשילים ומאכלים טבעוניים. הבלוג לא על החסה לבדה הוא דוגמא מעולה לבלוג פרטי אשר בא לענות על צורך בסיסי של כותבת הבלוג.
  5. עוגיו.נט – בלוג אפייה שהוקם על ידי נטלי לוין בשנת 2009, קונדיטורית וחובבת אפייה מושבעת. עוגיו.נט הפך עם השנים מבלוג אישי לבלוג עסקי אשר מלווה את הפעילות העסקית של נטלי עם מגוון פתרונות, שיתופי פעולה ושירותים שהיא מעניקה לעסקים ופרטיים (מסדנאות ומתכונים ועד בניית תפריטים למסעדות).
  6. pasta every day – ישראלית על האגם – בלוג אוכל אשר נכתב על ידי שרון גור, אדריכלית, אשר חייה באיטליה. הבלוג של שרון לא מוגבל רק לאוכל ומציג נושאים מגוונים כמו תיירות, טיפים עשה זאת בעצמך (DIY) ופרוייקט השיפוץ של בית הנופש שלה. תוכן הבלוג מוצג בשפה העברית והאיטלקית במקביל (לא בדיוק לטעמי, הייתי מפריד את זה ל – 2 אתרים נפרדים, אבל בכל זאת מעניין לראות את התוצאה הסופית).

כמובן, שיש עוד מאות ואלפי בלוגים ישראליים ובינלאומיים בנושא אוכל, אפייה ומתכונים. אני מאמין שהבלוגים הנ"ל, יעבירו לך את התחושה הנכונה ברגע שתבקר בהם.

מה צריך בשביל להקים בלוג אוכל?

עכשיו אחרי שקיבלת קצת השראה, הנה רשימת המרכיבים להקמת בלוג אוכל אישי או מקצועי ברשת. בשביל להקים בלוג (וזה לא משנה אם זה בלוג אוכל, אופנה או איפור) עליך להצטייד ב – 3 דברים:

  1. חבילת אחסון אתרים – חבילת אחסון אתרים מאפשרת לך לאחסן את כל קבצי הבלוג (תמונות, טקסטים, וידאו וכדומה) על גבי שרת אשר מחובר 24/7 לאינטרנט (בצורה זו כל אחד יכול לגשת לאתר שלך). כיום, יש אלפי ספקי אחסון אתרים, אני ממליץ לך להשתמש בחברות מובילות בארה"ב אשר מאחסנות בהצלחה מיליוני משתמשים ברחבי העולם. החברות המומלצות ביותר הן Hostgator, iPage ו – FatCow, כל החברות מציעות לך אחסון אמין, מקצועי ויציב בעלויות נמוכות ב – 30%-40% מהחברות הישראליות. לדוגמא, ב- iPage תוכל לקנות חבילת אחסון אתרים לשנה אשר כוללת דומיין במתנה ב – $23.88 בלבד.
  2. שם דומיין – הדומיין הוא למעשה כתובת הבלוג שלך, בדיוק כמו www.google.com או www.blogim.org.il תוכל לקנות כתובת דומיין ייחודית אשר תוביל את הגולשים לבלוג שלך. דומיינים עם סיומות בינלאומיות Com, Net, Org, info וכדומה נמכרים ב- 10$ לשנה ודומיינים בסיומות ישראליות החל מ – 49 ש"ח לשנה. במידה ותהיה מעוניין בסיומת בינלאומית תוכל לקבל אותה בחינם בקניית חבילת אחסון בחברות Hostgator, iPage ו – FatCow.
  3. מערכת בלוגינג (WordPress) – וורדפרס (WordPress) היא כלי העבודה שלך ובאמצעותה תוכל לכתוב, לערוך או למחוק מאמרים, פוסטים וכתבות בבלוג שלך. מערכת וורדפרס מופצת בחינם וכל אחד יכול להתקין אותה על חשבון האחסון שלו בקלות על ידי שימוש בפאנל הניהול של חברת האחסון.

מכיוון שכבר כתבתי בהרחבה על תהליך ההתקנה של מערכת וורדפרס (WordPress), אני לא הולך לפרט את כל הנושא מחדש 🙂 – לחצו כאן בשביל לקרוא את מדריך ההתקנה המקיף שכתבתי בעמוד הבית של בלוגים.

המדריך ילווה אותך בכל תהליך רכישת הדומיין, חבילת האחסון והתקנת המערכת, במידה ואתה לא מצליח להתקין את הבלוג לבד, ניתן ליצור עימי קשר ואני אתקין עבורך את הבלוג בחינם (התהליך לוקח 5 דקות ואני אשמח לעזור לך).

לאחר התקנת מערכת וורדפרס (WordPress) ניתן להתקין תבנית עיצוב אישית (Theme) ופלאגינים (Plugins) אשר יאפשרו לך לבצע התאמה מלאה לתחום האוכל.

תבניות עיצוב מומלצות לבלוגי אוכל

אחד השלבים החשובים ביותר בכל מנה היא הצילחות, בדיוק מאותה סיבה חשוב כי הבלוג שלך יעביר את המסר הנכון כבר ברגע הכניסה אליו.

למזלנו, מערכת וורדפרס (WordPress) מאפשרת לך להתקין תבניות עיצוב בקלות רבה, כאשר התבנית יכולה להיות חינמית דרך מאגר התבניות של וורדפרס או בתשלום דרך ספקי צד שלישי אשר מוכרים תבניות בנושאים מגוונים. לפי דעתי, מומלץ לקנות תבנית עיצוב לבלוג ולא להשתמש בתבניות חינמיות מסיבות רבות כמו מראה, שימושיות, תמיכה, אבטחה וכדומה.

הנה מספר דוגמאות שיכולות לעזור לך בעיצוב בלוג אוכל:

  • Chow Recipe & Food Blog Theme – עיצוב מינימליסטי אשר כולל בתוכו עורך מתכונים מובנה אשר מאפשר לבעל הבלוג ולגולשי הבלוג לפרסם מתכונים בכל נושא.
  • RecipePress –לפי דעתי, אחד התבניות הטובות ביותר לתחום האוכל. התבנית מציעה 4 עמודי בית שונים ו – 15 איזורי תוכן משתנים, אידיאלית לבלוגים אשר מעוניינים להוסיף תכנים של גולשי האתר.

עיצוב בלוג אוכל

  •  Sprout & Spoon – תבנית מגזין לבלוג אוכל אשר כוללת עורך מתכונים פשוט, קל ויעיל. התבנית מיועדת לבלוגרים אשר מעוניינים לפרסם תכנים אישיים בלבד.
  • Buzz – תבנית מגזין כללית של Pojo אשר ניתנת להתאמה מלאה לתחום האוכל. היתרון העיקרי של התבנית הזו הוא שהיא מופצת בעברית (להבדיל מהתבניות הנ"ל, אשר דורשות התאמה נוספת לעברית). כתבתי בעבר ביקורת מלאה על התבניות של Pojo – לפי דעתי, מאוד מומלצים למתחילים.
  • Aleph – עוד תבנית של Pojo אשר מיועדת לבלוגרים, התבנית בנויה בצורה קלאסית ומאפשרת את הצגת התוכן עם או בלי תפריט צדדי (Sidebar).

פלאגינים מומלצים לבלוגי אוכל

חוץ ממגוון רחב של תבניות עיצוב, וורדפרס (WordPress) מאפשרת לך להוסיף אינספור פלאגינים אשר משדרגים את היכולות הבסיסיות של המערכת. פלאגינים אלה יכולים להיות כפתורי שיתוף ברשתות חבריות, מערכות דיוור, הרחבת אפשרויות הניהול וכדומה.

אם אתה מקים בלוג אוכל, תוכל להשתמש ב – 3 הפלאגינים הבאים בשביל לשדרג את הבלוג שלך:

  • Cooked – פלאגין פרימיום שמאפשר ליצור מתכונים על ידי ממשק Drag & Drop חלק, קל ופשוט.פלאגין Cooked
  • Recipe Box – פלאגין שמאפשר לך להוסיף איזור מתכונים ייעודי לכל עמוד תוכן בבלוג שלך. הפלאגין מאפשר התאמה אישית למספר המנות הנחוצות לגולש, הדפסה קלה של המתכון, חיפוש מתכונים ועוד שלל אפשרויות לבלוגרים בתחום האוכל.
  • Zip Recipes – פלאגין חינמי אשר מאפשר להוסיף מתכונים בפורמט מתאים ל – Google כך שהמתכונים יוצגו בתוך תוצאות החיפוש של גוגל עם תמונה, שם המחבר, זמן הכנה, ערך קלורי, דירוג הגולשים (אם יש) וכדומה.

לסיכום, אם אתה שוקל להקים בלוג אוכל הדרך הנכונה ביותר היא להשתמש במערכת וורדפרס (WordPress) עם תבנית עיצוב מקצועית. אני בטוח שבאמצעות המדריך הנ"ל תוכל לפתוח בלוג אוכל מקצועי, מעוצב ונקי בתוך 20-30 דקות – כן, כל אחד יכול ! 🙂

אם בכל זאת אתה לא מצליח בתהליך ההתקנה, צור עימי קשר באמצעות הטופס המתאים בבלוגים ואני אעשה עבורך את ההתקנה הראשונית של וורדפרס (WordPress).