בלוגים
עמוד הבית
צור קשר
הרשמה לבלוגים
כתוב בבלוג
בלוג אקראי
שווה ביקור: Traveler טיולים בארץ ובעולם
פרחים משוקולד

גולש ושב

14/10/2006 - המון בלון

שבת בבוקר, יום יפה. אמא שותה המון קפה.
רגע, רגע, למי יש כח להתעסק עם המכונה כל כך מוקדם, ועוד לפני שהתעוררנו? בוא נשתה בחוץ. יאללה. השאלה היחידה - מי פתוח עכשיו.
בשביל שאלות קיומיות כאלה יש אינטרנט. בוא נבדוק, למשל, את ארקפה

אתגר ראשון - מציאת הכתובת של האתר. מנועי החיפוש לא נותנים תוצאה רלבנטית בעמוד הראשון כלל. למעט אולי לינקים לכתבות ישנות ולא מחמיאות על מדיניות ההעסקה של הרשת. אבל זה לא ירתיע אותי בדרך אל הטורקי הקטן. ננסה להמר על הכתובת  arcaffe עם הסיומת הטבעית ונקווה לטוב.

מה זה? דף ריק? כמובן, המעצב הניח שיש לי פלאש מותקן. ואני, מורד שכמותי, דווקא העדפתי לחיות בלי. הפסד שלי? הפסד של ארקפה? בכל מקרה, לא ברור למה לא טרחו לשים הודעה מתאימה שתייעץ לי מה לעשות. אני לא מעז להציע תצוגה אלטרנטיבית של המידע, רק משהו בסגנון של "לך תתקין פלאש, סרג`יו". מסתבר שהמעצב בחר להחליט בשבילי מה טוב לי. מיד נראה שזה לא חד פעמי. מה שבטוח, למנועי החיפוש אין פלאש בספיידר, מה שמסביר את הכשלון החרוץ שם.

פשפשתי במחשב ומצאתי דפדפן עם פלאש מותקן. ואכן, האתר עולה. התמונות אכן יפות ומעוצבות, על רקע בז` אופנתי. אבל - מה זה? בתחתית המסך יש אייקון של השתקת הרמקול. מעניין - הרמקול שלי כבר מושתק. וזו בדיוק הסיבה - אתרי ווב שחושבים שבאתי אליהם לראות פרסומות. לא, באתי לקבל מידע. מתוך סקרנות הקשבתי - יש לציין שלפחות במקרה זה המוסיקה רגועה, נעימה, ומתאימה לעיצוב האתר ולאוירה בסניפים. אפשר להחמיא שגם זה משהו. בכל זאת לחצתי על "השתק" - אני מעדיף ככה.

אז מה עכשיו? אה, כן, שעות פתיחה. באתר ניתן לבחור בין:
  • "על החברה"
  • "דרושים"
  • "טופס הצטרפות"
  • "גלריית תמונות"
  • "רשימת סניפים"
כולם באותו גודל, מלווים בגרפיקה גדולה, ופעלול גרפי מלווה את הסמן כאשר העכבר נודד אל כל אחד מהם. אז גילינו סוף סוף למה צריך פלאש.
אני צריך "רשימת סניפים", זה ברור. אבל, מתוך סקרנות, מה זה "טופס הצטרפות"? אולי רישום לניוזלטר? בדקתי. מסתבר שזה טופס למשלוח בקשה לעבודה. נו טוב. ואיך זה שונה מ"דרושים"? בואו נבדוק שם - צריך לחזור לדף הראשי קודם.
חזרתי. מה זה? שוב מוסיקה? מסתבר ש"השתק רמקול" עובד רק רגעית - אם תעזוב את הדף ותחזור אח"כ, סימן שאתה שוב רוצה מוסיקה רגועה ונעימה.   דרך אגב - בדפי המשנה אין מוסיקה, כך שדפדוף הלוך וחזור הוא חוויה מאוד לא קונסיסטנטית.
בכל זאת, מה כן יש ב"דרושים"? אה כן, פירוט המשרות, ושוב לינק לטופס ההצטרפות. מעניין. אז אולי כן יש אפשרויות נוספות לקשר למידע, לא ישירות מהדף הראשי?

בואו נעזוב את זה, כבר הגיע הזמן לקפה. איך אמרנו? רשימת סניפים. שוב חזרה לדף הראשי. DOH! מוסיקה רגועה ונעימה עליך שמשון!
יש לציין, שהקטע המוסיקלי הוא קבוע, ותמיד מתחיל מאותה נקודה. בשלב זה אני כבר מכיר אותה בעל-פה.

הטורקי הקטן כבר מתקרב לגרוזיני גדול. מדור "רשימת הסניפים" מכיל, ברובו, תמונות יח"ץ של סניפים. כלומר, יש רשימה בצד, אבל התמונות המעוצבות והנעימות לא השאירו מקום לכל הסניפים כולם ויש צורך בשימוש בסרגל הגלילה. בנקודה זאת אני חייב לציין שרוב המסך הוא למעשה ריק, משום שהמעצב החליט עבורי על איזושהיא רזולוציה מיטבית, שהמסך שלי גדול ממנה פי ארבע לפחות. אז יש מסביב שוליים לבנים גדולים (אפילו לא בז` נעים ומעוצב), בתוכם מסגרת קטנה של "תוכן", שבה חמש תמונות גדולות ורשימת סניפים עם סרגל גלילה. נו טוב, אני בטוח שזה נראה טוב על המחשב של ה-CTO שאישר את פרוייקט העיצוב. אני גם בטוח שיש לו פלאש מותקן.

עכשיו עולה השאלה, באיזה סדר ממוינת הרשימה?  כי זה בטח לא אלפביתי. וגם לא מיקום גאוגרפי (למעט אולי דירוג לפי מרחק ממרכז הרצליה). חבל שלמתכנת הפלאש נגמרה היצירתיות לפני שיצר מפה גרפית עם מיקום הסניפים עליה. אה, שכחתי, דבר כזה הוא לא ידידותי למנועי חיפוש ולגולשים עם מוגבלויות. קבלו ח"ח, ארקפה!

רשימת הסניפים, מצידה. מכילה טלפונים, אך לא תמיד כתובות, וכלל לא שעות פתיחה. הטלפונים, אגב, מגלים עדיפות ברורה לאיזור חיוג 09. כצפוי, המספר של הסניף הקרוב אלי שגוי. לא נורא, נלך לארומה.
שלח תגובה חדשה!

<- עמוד קודם • עמוד הבא ->

בלוג - מידע כללי

על ההנחות המוטעות של מעצבי אתרים.
«  November 2008  »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

קישורים

עמוד הבית
צפה בפרופיל שלי
ארכיון קטעים
חברים
דואר אלקטרוני

תוכלו למצוא אותי גם ב:

חברים


כל זכויות התכנים שמורות לבעל הבלוג © מופעל על ידי חברת Signup קידום אתרים, בניית אתרים, אחסון אתרים, ביטוח רכב,
כתיבה שיווקית
, מיתוג אישי, רדיו, סרגל רדיו, דיאטה, ביטוח רכב, שפות, לימודים, השוואת מחירים.