מייקל ג`קסון הינו חלוץ, פורץ דרך בעולם המוזיקה והאדם המוכשר ביותר עלי אדמות; זמר, רקדן, משורר, מפיק, נגן, כוראוגרף, במאי ואף צייר. מייקל ג`קסון הינו דמות נערצת בעיני מליוני אנשים ואף מורה דרך לחיים של מאות, אלפי ורבבות בני אדם בעולם. יתרה מזאת הוא בעצם השליח אשר נשלח לשנות ולרפא את העולם שלנו, הילד הנצחי ששוכן בכל אחד ואחת מאיתנו, סמל המופת להישרדות מול עוולות המין האנושי. מייקל ג`קסון הינו קרבן לרצח אופי ולינץ` תקשורתי מודרני עקב ההתנהגות ה"מוזרה" שלו ואורח החיים השונה שאנשים פשוטים אינם מכירים.
למי שלא מכיר את סיפור חייו של מייקל ג`קסון נספר בקצרה- מייקל ג`קסון התחיל את העיסוק בתחום המוסיקה והבידור בגיל 5 כשהוא ואחיו היו מתאמנים בכפייתיות תחת המשמעת החזקה של אביהם ג`וזף ג`קסון. בגיל 11 מייקל הקליט עם אחיו את האלבום הראשון שלהם ומיד הוחתמו בחברת התקליטים "מוטאון" וזכו להצלחה לאורך שנות ה-70 בעולם המוסיקה השחורה בעיקר בארה"ב וגם בעולם. במקביל לאלבומים שיצאו בתחילת שנות ה-70 ללהקה הקליט מייקל ג`קסון הקטן אלבומי סולו ואת השיר הידוע "בן" (1972) אשר הגיע אל המקום הראשון במצעד האמריקאי. בשלהי שנת 1979 פנה ג`קסון לחברת התקליטים "אפיק" ושיחרר את אלבום הסולו הראשון שלו כסולן בוגר: "על הקיר" אשר קידם את מעמדו בתחום ופתח בפניו דרך חדשה בקריירה שלאחריו הופיע האלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים: "מותחן" (1982) ואחריו גם "רע" (1987), ו"מסוכן" (1991). בשנים האלו הפך מייקל ג`קסון לדמות נערצת ומודל לחיקוי בקרב מיליוני אנשים בכל העולם. להיטים במקום הראשון, פרסים רבים, הופעות חיות, וידאוקליפים חדשניים ומכירות אלבומים מטורפות. מייקל ג`קסון שבר שיאים קיימים והגדיר סטנדרטים חדשים. לאורך השנים הללו מייקל פיתח אורח חיים שונה ואנשים ברחבי העולם ובתקשורת קראו לו מוזר ומיסתורי.המכה הגדולה נחתה ב 1993 כשג`קסון היה בעיצומו של סיבוב ההופעות "מסוכן", הוא נתבע ע"י נער בן 13 בגין הטרדה מינית. התקשורת חגגה על הפרשה ושמו של ג`קסון הוכתם לרעה. התביעה האזרחית לא הגיעה לבית המשפט והילד סירב להעיד ואביו העדיף לסחוט מג`קסון כסף באמצעות הסדר כספי. נראה היה שהפרשה המביכה עומדת מאחורי ג`קסון אם כי נשמעו הדים נגדו בגין אותה פרשה והוא המשיך לעסוק במוסיקה והוציא את האלבום האישי שלו: "היסטוריה-"הסיפור שלו" (1995) ונישא לבתו של אלביס פרסלי, ליסה מארי ב- 1994. הנישואים לא החזיקו מעמד והם התגרשו ב 1995. בשנת 1997 התחתן עם האחות שטיפלה בו עקב מחלת הויטיליגו במשך שנים ונולד בנם הראשון, פרינס מייקל ג`קסון ג`וניור ושנה מאוחר יותר נולדה בתם השניה, פאריס. ג`קסון ורואו התגרשו בשנת 1999 והילדים נשארו אצל מייקל. כמה שנים של שקט הספיקו למייקל ג`קסון וב 2001 חזר במופע איחוד עם אחיו הג`קסונים בניו יורק ושיחרר אלבום חדש- "בלתי מנוצח". האלבום לא זכה לקידום מצד חברת התקליטים ותורפד ע"י נשיא החברה לשעבר, טומי מוטולה. לאחר מכן בשנת 2003 צילם ג`קסון סרט דוקומנטרי- "לחיות עם מייקל ג`קסון" עם העיתונאי מרטין באשיר בו הוא חושף חוויות והרגלים שונים בחייו בעוד שהעיתונאי מכפיש את שמו של ג`קסון לאורך כל הסרט ומציג אותו כאדם מוזר ומטורף. יש לציין כי בעקבות הסרט נפתחה נגד ג`קסון בנובמבר 2003 פרשה נוספת על חשד לניצול מיני והוא זוכה מכל אישום ביוני 2005. כיום, ג`קסון עובד עם אקון, וויל איי אם, נה-יו ואמנים אחרים על אלבומו החדש שייצא במהלך 2008.
עד כה קראתם באופן יבש וכללי מאד על הקריירה של מייקל ג`קסון. השיאים שלו, ההישגים שלו ומכאן והלאה אני הולך לכתוב על מייקל ג`קסון כבן אדם.
אני מאד שמח שסוף סוף יש לי היכולת לבטא ולכתוב על מייקל ג`קסון ושאנשים יוכלו לקרוא ולהרחיב את המידע עליו, עד כה רק לעיתונאים וכתבים היתה הפריבילגיה וכל מה שנכתב עליו בדר"כ היה לא נחמד בלשון המעטה.
לפני הכל, נכון- אני לא מכיר אותו באופן אישי וכמובן שהמדיה לא. ואני גם מעולם לא ביקרתי באנטרקטיקה וזה לא סותר את העובדה שהיא אכן קיימת. ייתכן מאד שהרבה דברים שאני אכתוב כאן יישמעו מוגזמים וקיצוניים לחלק מהקוראים אבל אני רוצה לציין נקודה מאד חשובה והיא שחייו של מייקל ג`קסון די מתועדים, או יותר נכון שבבים מחייו מתועדים ומצולמים ואם האנשים שמפיצים עליו כל מיני שמועות היו טורחים לקרוא רבע ממה שהמעריצים שלו יודעים הם היו סותמים את הפה. אנחנו לא מכירים את הלך חייו היום יומי למרות שלעיתים הוא משתף את הציבור (כמו לדוגמה אחת מתוך המון: הסרט "לחיות עם מייקל ג`קסון") ואני מאמין שאם אנשים היו יותר פתוחים ופחות בעלי דעה קדומה כלפיו הם היו זוכים להכיר אותו לחיוב.
חלק מן הדברים שבאמת מחזקים אותי להצדיק את טענתי הם המסרים שלו, בין אם הם באים לידי ביטוי במוסיקה שהוא יוצר ובמלל ובין אם זה בראיונות או פואמות שהוא כותב. כפי שאתם קראתם או שמעתם לא פעם, מייקל ג`קסון הוא אדם הומניטארי ולא משנה מה תגידו עליו, הוא בן אדם הומניטארי. הוא האומן שתרם מעל 350 מליון דולרים לילדים חולים, מיעוטי יכולת, העניק המחאות על סך אלפי דולרים כשהיה בסיבובי הופעות בשנות ה-80 וה-90 בכל מקום אשר ביקר בו בעולם. הקים את האגודה "רפאו את העולם" ואמר מאז היותו ילד, נער מתבגר שהוא רוצה לאחד את העולם והאנושות באמצעות המתנה שאלוהים נתן לו והיא המוסיקה והריקוד, ושהוא מרגיש שהוא נבחר לעשות את זה באהבה. זה מה שהוא אומר גם כיום. אז אני שואל, למה לו להיות צבוע? והאם הוא יכול לשקר לנו במשך 20 שנה? 30 שנה? 40??? כל מה שמייקל אמר בתור ילד וכל מה שהוא אומר עכשיו זו אמת, האני מאמין שלו, המהות שלו ואי אפשר להתעלם מזה.
מייקל ג`קסון כותב את השירים והיצירות שלו מתוך הלב שלו על הרמוניה, שלום, אהבה. הוא מבטא את הרגשות שלו בשירה ובריקוד.
מייקל ג`קסון לקבלת פרס נובל לשלום!
מייקל ג`קסון הוא האומן הראשון בתחום הבידור שמגיע לו לקבל פרס נובל לשלום.
* מייקל ג`קסון הוא האומן שתרם הכי הרבה מהונו למען הקהילה, יותר מ 350 מליון דולרים!
הקים בשנת 1992 את הקרן הבינ"ל "Heal the World Foundation"אשר תרמה גם היא מליוניי דולרים לקהילות שונות בעולם ופעלה עד לשנת 1996.
* בשנת 1985 כתב והלחין יחד עם הזמר ליונל ריצ`י את ההמנון הידוע "We Are The World" אשר הכנסותיו גם הן תרמו הון לאנשים רעבים ברחבי אפריקה. (היה זה פרוייקט מיוחד שנקרא USA for Africa)).
* ב 2001 אף הקים את הקרן "Heal the Kids" יחד עם הרב הרפורמי שמואל (שמוּלי) בוטח.
* בשנת 2002 היה אמור להוציא את סינגל הצדקה ""What More Can I Give(שאת כל הכנסותיו היו אמורים לקבל משפחות נפגעי אסון התאומים). בהשתתפות אמנים אמריקאיים (בניהם מאריה קארי, ריקי מרטין, קרלוס סנטנה, גלוריה אסטפן, סלין דיון, שאקירה, ג`סטין טימברלייק ועוד) אך הסינגל לא יצא ולא נמכר עקב בעיות שנוצרו עם במאי הידאוקליפ- מארק שפל בטענה שביים לפני כן סרטי פורנו (לא ידוע עד היום הקשר בין שני הדברים).
* מייקל ג`קסון נהג לבקר ילדים בבתי חולים ולחלק להם מתנות מזה שנים, במיוחד כשהיה במסע הופעות, היה מבקר בבתי חולים ילדים בכל ארץ בה ביקר.
* אחוזת נוורלנד שהוקמה על ידו למען ילדים והיתה הגשמת חלומו האישי להם ולרפא אותם
מייקל אירח אלפי ילדים חולים סופניים והגשים להם את משאלתם האחרונה.
* מייקל ג`קסון הינו חלוץ בתחום המוזיקה והוא מנצל זאת באמצעות העברת מסרים חיוביים
למאזיניו דרך המוזיקה והוידאוקליפים.
הוא אף כותב שירי שלום, אהבה ומחאה רבים והשפיע מאז ומתמיד לטובה על בני נוער בבתי ספר ובמוסדות בהן עסקו בשיריו, במיוחד עם השיר "Heal The World".
ג'קסון במופע מחצית הסופרבול, ינואר 1993.
* מייקל ג`קסון, למי שלא יודע אף הציל חיים רבים והיווה כמורה דרך לרבבות ממעריציו ואוהביו, הן בזכות המוזיקה שלו, ה"אני מאמין" שלו ועצם היותו קיים בכלל.
* בשנת 2003 אף נראה בסרט הסנצציוני "לחיות עם מייקל ג`קסון" מחזיק בידיו של ילד אשר חלה במחלה ממארת ונרפא בזכותו וכאות תודה חודשים ספורים לאחר הקרנת הסרט תקעה משפחת הילד סכין בגבו של מייקל ותבעו אותו על הטרדה מינית כשלאחר מכן זוכה מכל סעיפי האישום והוכרז "חף מפשע" ביוני 2005.
* בחודש מרץ 2004 אף תרם תרומה נכבדת למען האגודה העולמית במלחמה באיידס בוושינגטון.
אם גנרלים ורוצחים היו מועמדים לפרס זה ואף זכו בו דוגמאת יאסר ערפאת אשר קיבל פרס נובל לשלום רק בזכות העובדה שלחץ את ידו של רבין באוסלו 1993 כשידיו מגואלות בדם- אז למה לא מייקל ג`קסון?
יש שבאמת מאמינים שמייקל ג`קסון הבהיר את העור שלו, שנפל לו האף, שהוא מתפרק. חבר`ה, אין דבר כזה. מייקל ג`קסון לא הבהיר במתכוון את העור שלו, הוא חולה במחלת הויטיליגו וזו פשוט בורות לשמה להגיד שהוא שינה את הצבע של העור שלו כי הוא התבייש בהיותו שחור. והוא לא עבר כל כך הרבה ניתוחים פלסטיים כמו שנהוג לחשוב. האף שלו לא נופל והוא לא מתפורר או מתפרק. אני ראיתי אותו לא פעם במציאות והוא נראה בריא ושלם.
אי אפשר להשוות מראה של ילד בן 10 למראה של בחור בן 30 ועל אחת כמה וכמה של גבר בן 50. יש שאומרים שהוא משתנה כל הזמן. צורת הפנים וקווי המתאר של ילד ושל מבוגר שונים לחלוטין. אם ניקח בחשבון את האיפור שג`קסון משתמש בו ובעיקר עקב הכתמים שהוא סובל מהם, את הניתוחים הפלסטיים באף, בקרקפת (עקב שריפה) ושינוי מראה השיער, קיבלנו איש שונה אבל לא לחלוטין. לא פעם אתם רואים תמונה של מישהו בוגר שהיה ילד ואתם מתפלאים שזה אותו אדם. תקנו אותי אם אני טועה. ומייקל ג`קסון לא ביצע ניתוחים מלבד באפו, בקרקפת (עקב שריפה), ובסנטר. עצמות לחיים גבוהות תמיד היו לו עוד מימים שהיה ילד, הוא לא "הרים" את עצמות הלחיים שלו, (אגב עצמות לחיים גבוהות נפוצות במשפחת ג`קסון). שקעים בלחיים גם תמיד היו, גם בשנות ה-80 בתקופות שהוא רזה העצמות בפניו בולטות יותר, לכן הלחיים מודגשות יותר. והוא לא עבר מתיחת פנים, מתיחת פנים עושות זקנות בנות 80. במשך 25 שנים אומרים שהאף שלו נופל, למה הוא עוד לא נפל???
הוא לא מוסלמי ולא בנה מסגד בבחריין, הוא פשוט שהה שם כמה חודשים לאחר התק` הקשה בארה"ב שעברה עליו והוא מזמן לא גר שם (לאלו שעדיין חושבים שהוא עודנו שם). מייקל מכבד ואוהב תרבויות, גם את האיסלאם והוא זכה בבחריין לכבוד מלכים, כמו שמגיע לו ולא כמו בארה"ב שמתייחסים אליו כמו לזבל. הוא גם קיבל מזוזה מאורי גלר ב 2001, אז תגידו שהוא התגייר ואחרי כמה חודשים תגידו שהוא אנטישמי. כמה פטתי...
הפסיון של מייקל
אנשים בכלליות לא אינטליגנטים במיוחד, יותר נכון בכלל. הרבה פעמים הם מזכירים לי את הפרימיטיביות והמוגבלות שאפיינה את האנושות לאורך כל ההיסטוריה. אני אתן לכם דוגמה- אני נזכרתי בזה אסוציאטיבית כשראיתי את הסרטים "גלדיאטור" ו"הפסיון של ישו".
בגלדיאטור הבידור של הקהל בקולוסאום הוא לא אחר מאשר לראות דם וחלקי גופות עפים באוויר ולא, זו לא אומנות או ספורט, זה רצח המוני והקהל (שמאד מזכיר לי את הציבור בעולם כיום) מרוצה עד השמיים. בפסיון של ישו הקהל היה במקרה יהודים, ומיותר לציין שמל גיבסון הקצין את האנטישמיות שלו למרות שאני די מאמין שאנשים (היהודים והרומאים) כן רצו לראות את ישו נצלב, גם סוג של בידור בשבילם.
אז נכון, כיום לפי החוק אסור לבצע רצח של בני אדם לראווה ובמקום זאת יש היתר לבצע רצח אופי ואין שום חוק שאוסר את זה. ובמייקל ג`קסון ביצעו את הרצח הזה! מה שהופך אותו לקדוש מעונה.
למה אני וכל הציבור בעולם חייבים לסבול את הדיעה האישית של המדיה לגבי מייקל ג`קסון? יש לי את הזכות להביע את הדיעה שלי בעצמי. מי הם בכלל ומה הם בכלל שיש הזכות לעשות את זה? הדיעה של הציבור זו הדיעה של התקשורת. במשך שנים טיפטפו את הרעל והאיבה שלהם על האיש הזה אשר יצרו השלכה שלילית לגבי חייו של מייקל. המגוחך בכך זה שאף שמועה שנאמרה עליו לא הוכחה או לפחות התבררה כאמת אז למה להמשיך להאמין לחרא הזה?
אז יהיו שיגידו שמייקל ג`קסון הוא אדם טוב אבל יש לו בעיות נפשיות והוא מטורף. "כי כל הגאונים מטורפים". זה כל כך לא נכון. על סמך מה אתם קובעים את זה? על סמך זה שקראתם כותרת בעיתון? ששמעתם בחדשות? הרי רובנו יודעים שהתקשורת נוהגת לסלף ברוב המקרים, והמגעיל בכל זה- בצע כסף, מה שבעצם פגע במייקל במשך כל חייו. ככל שאתה כוכב ענק אתה הופך להיות מטרה יותר גדולה ואנשים תמיד רוצים לשמוע על מייקל ג`קסון, לטוב או לרע. וזו עובדה. השם "מייקל ג`קסון" מושך תשומת לב. אנשים תמיד רוצים אותו אבל הם לא יודעים מה בעצם הם רוצים ממנו.
ולא, הוא לא "התחרפן כי ההצלחה עלתה לו לראש". מעניין שבשיא ההצלחה בשנות ה-80 הוא היה "נורמלי" והוא נזכר להתחרפן אחרי 25 שנה כשהוא כבר "פסה ולא פופולארי". ועוד איך רלוונטי ופופולארי! האומן שלא מפסיק למכור מיליוני תקליטים, המפורסם שכל תזוזה שלו מסוקרת בתצלומים וקטעי וידאו ע"י התקשורת בכל העולם, כל הזמן. ואנשי התקשורת משיגים את מה שהם רוצים, את הפרנסה שלהם כמובן ואת הפריבילגיה (הלא מוצדקת בעליל!) לקיים שטיפת מוח לציבור ולא רק לגבי מייקל ג`קסון. אליזבת` טיילור אמרה פעם: "רק אנחנו יכולים לסגור להם את העסק בכך שלא נקנה את הזבל שלהם".
אני טוען בעצם שיש נושאים הרבה יותר חשובים כמו התחממות כדור הארץ, זיהום סביבתי, אלימות, מחלות, פשע, תאונות דרכים בכל מקום שכף רגלו של האדם דורכת. השאלה הנשאלת היא: האם רכילות של התקשורת הצהובה שווה ליחס לעומת כל אלו?
כן! זה בעצם מה שקורה. עשו ניסוי ושאלו אנשים ברחוב מה יותר מעניין אותם, החור באוזון או סרט הפורנו של פאריס הילטון? או בישראל- התייבשות הכנרת או הקרחת של נינט.
"למה שלא תגיד לאנשים שאני חייזר ממאדים? תגיד להם שאני אוכל עופות חיים ועושה וודו בריקודים בחצות הלילה. הם יאמינו לכל מה שתגיד. כי אתה עיתונאי. אבל אם אני, מייקל ג`קסון הייתי אומר: "אני אוכל עופות חיים ועושה וודו בריקודים בחצות הלילה" הם היו אומרים: "הו, המייקל ג`קסון הזה מטורף. הוא קרוע לגמרי. אתה לא יכול להאמין למילה שיוצאת לו מהפה". (מייקל ג`קסון על המדיה).
מייקל ג`קסון מדמות נערצת לאות קלון
בשנות ה-80 כשג`קסון היה "שחור ונורמלי" (המרכאות שתתיקלו בהם גם בהמשך הם על כמו שנוהגים לומר) אמרו עליו שהוא רק מוזר ולא מובן, ילדותי, אוהב צעצועים ומסתובב בחברת ילדים. אחר"כ כשעורו הלבין טענו שהוא מחמצן את העור, כינו אותו "Wacko Jacko" ("ג`קסון המטורף") והכפישו את שמו וביצעו בו רצח אופי מתמשך במשך שנים שלא לדבר על שנות ה-2000 בהם הוא הפך לשק החבטות של המדיה בכל העולם. זה התחיל רע משנת 2001 כשהאלבום "Invincible" ("בלתי מנוצח") לא זכה לקידום עקב בעיות עם חברת התקליטים והספידו אותו על כישלון בטענה שהוא ניסה לחבור לסגנון מוסיקאלי מודרני (מעניין שאם הוא לא היה משנה פאזה היו אומרים שהוא לא מחדש כלום. נו טוב...)
סינגל הצדקה "What More Can I Give" ("מה אני עוד יכול לתת") לא זכה לצאת בגלל אירוע דומה.
התמונות בבית המשפט בנובמבר 2002 בהן נראה ג`קסון לא מגולח עם פלסטר על האף גרמו למדיה לחגוג. (לא ברור למה יצא עם פלסטר על האף, אולי עקב כתמים בשל מחלת העור שלו ויש לציין שהוא חזר על המעשה גם השנה כשביקר בספריה בלוס אנג`לס מלווה בילדיו. ועדיין לא נפל לו האף J).
לאחר כמה ימים הוציא את בנו מהמרפסת של בית המלון בברלין והראה אותו למעריצים כשהוא אוחז בו בשתי ידיו. התקשורת החליטה שהוא טלטל את בנו מהמרפסת והתכוון להרוג אותו. (נו באמת!) הם גם דאגו להאריך את הקטע בו הוא "מטלטל" את בנו בהילוך איטי כשבעצם במציאות זה ארך שתי שניות תמימות בלבד.
באותה שנה גם קיבל בפרסי המוסיקה של MTV את פרס אומן המילניום. רשת MTV פירסמה ידיעה שמייקל עומד לקבל את הפרס הזה כמי ימים לפני כן. בטקס שנערך בדיוק בתאריך יום הולדתו של ג`קסון, בריטני ספירס הגישה לו את הפרס יחד עם עוגה. ג`קסון אמר כמה מילות תודה. התקשורת החליטה שלא מגיע לג`קסון את הפרס (שיש לציין שהוא קיבל את אותו הפרס שנתיים לפני כן מנסיך מונקו בפרסי המוסיקה העולמיים) ושהוא סובל בעצם משיגעון גדלות ושהפסלון היה לא אחרת מאשר מתנה ליום הולדתו ולא פרס.
בריטני פסירס ומייקל ג'קסון. פרסי MTV 2002.
בשנת 2003 שודר הסרט על חייו "Living with Michael Jackson" ("לחיות עם מייקל ג`קסון" שעליו תוכלו לקרוא בהרחבה בקישור ולצפות בו מתורגם לעברית בחלקים) התרחשה קונספירציה טהורה נגד ג`קסון והאשמות על ניצול מיני עקב הסרט לא בוששו לבוא!
הרי לפניכם קונספירציה! לצעירים שבניכם: הכוונה לפעולת מחתרת, ניסיון לחתור תחת מישהו, להפיל אותו, לסחוט ממנו כסף, להכתים את שמו ולהגיע לסיפוק.
בפרשת ההאשמות על הניצול המיני התקשורת מיהרה לחגוג עליו והציבור עשה בו משפט שדה. הוא אשם! למה? כי הוא ילדותי, יש לו חדר משחקים בבית, הוא מנותח, הוא מוזר, הוא מייקל ג`קסון.
לא נתנו לו את הזכות לדבר וכל פיפס קטן שנאמר לווה בכתבות בחדשות ובעיתונים שלאחר מכן הכל התברר כשקרים. אבל אלוהים עשה משפט צדק והיה עם מייקל, המעריצים היו איתו בכל רגע ורגע בתקופה הכי קשה בחייו. ב 13 ליוני 2005 מייקל ג`קסון נולד מחדש.
ואין שני לו...
במשך השנים, ובמיוחד בשנים האחרונות נוצר לג`קסון דימוי של אליל פופ שעבר זמנו. נכון, הוא היה פעם אליל פופ להמונים כמו הרבה אחרים. העניין הוא שמעולם לא ידעו להעריך את מייקל ג`קסון באמת. כן, גם בימי "מותחן" ו"רע", בשיא ההצלחה שלו. אם לא מייקל ג`קסון אנשים היו מחפשים להעריץ מישהו אחר... ממה שונים הימים שבאו אחרי כן? מייקל ג`קסון המשיך ליצור את המוסיקה האיכותית ביותר, המשיך להופיע ולמכור תקליטים אך יחד עם זאת התדמית שלו ניזוקה עקב המראה החיצוני שלו ואורח חייו וכאן החלה ההשפעה על הקריירה שלו. העניין הוא שמייקל ג`קסון הוא גאון שאין שני לו, הוא זמר עם קול מדהים, מוסיקאי מחונן, מלחין דגול, משורר ענק, רקדן וכוריאוגרף נפלא, חיית במה ולא די בכל זה הוא מפיק, מקליט, מביים את חומר שלו בעצמו וגם מצייר. כה מוכשר, בעצם האומן המוכשר ביותר בתולדות האנושות. להגיד שהוא פשוט אדם מוכשר זהו חטא!
ולא, אין גדולים ממנו ואין אגדה אחרת מלבדו. אגדה יש רק אחת והיא מייקל ג`קסון.
וכן, יש לי את הזכות להגיד את זה גם על אמנים מוכשרים אחרים כי הוא לא רואה אותם עם מיקרוסקופ והאבסורד הוא שהוא לא מקבל עשירית מהקרדיט שהם מקבלים. אנשים מעריכים מפורסמים "נורמלים", נטולי סקנדלים, אנשים פשוטים שנראים "רגיל" אבל מייקל ג`קסון זוכה ליחס משפיל מהציבור בגלל המראה שלו, השמועות. יש הבדל בין זמר לבין יוצר ומייקל ג`קסון כבר אמרנו הוא גם זמר וגם יוצר ואף מעבר. הוא יוצר את החומר שלו ולעיתים גם של אחרים רבים וטובים.
ג'קסון עטוף בחליפת חלל מתוך המופע בחגיגות ה-30 במדיסון 2001.
ויש את אלו שמתחסדים ומתיימרים לקבל כל אדם באשר הוא ומכבדים את השונה. ומה עם מייקל ג`קסון?
צביעות.
יש את הגברים המצ`ואים האלו שגברים עדינים כמו מייקל ג`קסון מהווים עבורם פגיעה בגבריות והם חושבים שהוא נשי ונמשך לגברים. (וזה לא משנה אם הוא מעדיף נשים או גברים) אז לא, הוא לא נשי, הוא ילדותי, הוא אמנם נראה אנדרוגינוס אבל לא נשי בכלל וכן גם ההתנהגות שלו. ואפרופו אלו שנמשכים לגברים, אלו מבניהם שחשים לכנות אותו פדופיל ומתבכיינים שהם מופלים ע"י החברה- אם בפרשת הניצול המיני של ג`קסון היה מדובר בילדה ולא בילד התקשורת לא היתה יוצאת נגדו בדרך שהיא יצאה כי התקשורת והציבור בעצמו הומופוביים, אז בפעם הבאה לפני שאתם קוראים לו פדופיל תחשבו ותשבו בשקט מתחת לשולחן כי אין לכם זכות דיבור.
יש את החכמים שאומרים: "אתם אומרים את זה בגלל שאתם אוהבים אותו ואתם משוחדים". איזו כסילות. לאהוב אותו זו בחירה שלי, אני בחרתי להתעניין ולהעמיק בו, לאהוב ולהעריך את הבן אדם הזה בגלל כל מה שהוא.
מייקל ג`קסון הוא לא בן משפחה או חבר של אף אחד מהמעריצים שלו. רובם אוהבים אותו בזכות מה שהוא ולא בגלל איזושהי קרבה.
משוחד? לא. משוחד זה אותו אדם שמגן בעיוורון על מישהו שקרוב אליו והוא לא מסוגל לשפוט באובייקטיביות.
כל אלו ששונאים אותו שנאת חינם הם בדר"כ אנשים שליליים, ממורמרים, שלא מסוגלים לראות את הטוב שבוואת הטוב כמעט בכל דבר בחיים.
אז הוא נשגב מבינתכם, הוא פשוט גדול עליכם ואתם לא מסוגלים להכיל אותו.
והכי מדהים שהוא מעולם לא התרברב בכישוריו ותמיד מודה לאלוהים על כך ויודע שהוא נמצא כאן בשליחות.
הוא מדהים, הוא
גדול מהחיים,
ענק,
אדיר,
עצום!
הוא בעצם עילוי.
ולא יקום ולא יהיה עוד אדם כמו מייקל ג`קסון, אומן כמו מייקל ג`קסון.
הוא בן אדם שהגיע לאן שהוא הגיע בזכות עצמו בזיעת אפו, לא רכב על אחרים, ללא פרובוקציות וביזוי עצמי. מייקל ג`קסון אדם עדין ואצילי וזה אולי מה שמסמל חולשה כלפי חוץ רק שבעצם מייקל ג`קסון הוא אדם חזק באופן נדיר. אנשים שקוראים או לומדים עליו מרבים לשאול: "איך זה שהוא לא התאבד אחרי כל מה שהוא עבר?"
מייקל ג`קסון לא מפסיק לאהוב למרות הכל וזה אחד הדברים שהופכים אותו לסמל מופת בעיני ולא רק בגלל היותו תופעה בתחום המוסיקה.
במילים שלו
"בכל אשר אתה מאמין, אתה תהפוך להיות".
"יש יום האם, יש יום המשפחה, אבל אין יום הילדים. זה יהיה חשוב מאד. שלום עולמי".
"אני האומן עם הקריירה הארוכה ביותר ואני כה גאה ומכובד להיות נבחר משמיים להיות בלתי מנוצח".
"אתה תמיד תחלום, והחלומות שלך יתגשמו, אבל עליך לגרום להם להתגשם".
"אבא שלי היה מנהל גאון אך מה שבאמת רציתי זה אבא".
"אני מת על E.T כי הוא מזכיר לי אותי. מישהו מעולם אחר מגיע והוא הופך להיות חבר שלהם, והאיש הזה הוא בן 800 והוא ממלא אותך בכל סוגי התובנות והוא מלמד אותך לעוף. כל הפנטזיה הזו נהדרת לדעתי. אני מתכוון, מי לא רוצה לעוף?"
"כל מי שמכיר אותי יודע שהילדים שלי הם מעל הכל בחיי ואני לעולם לא אפגע בילד".(מייקל לאחר הסרט "לחיות עם מייקל ג`קסון").
"אני סובל ממחלת עור אשר הורסת את הפיגמנטים שבעור. זה דבר שאינו בשליטתי, או קיי?"
"הלוואי והייתי מבין את אבי".
"אני צמחוני מלפני שהייתי נער".
"אני אמריקאי שחור. אני גאה בגזע שלי. אני גאה במי שאני. יש לי המון גאווה וכבוד".
"אני לא מרוצה מכלום. אני פרפקציוניסט. זה חלק ממני. אני ממש כל כל אחד, אני נחתך ומדמם ונבוך בקלות".
"רק בגלל שזה נכתב (בעיתון) זה לא אומר שזו תורה".
"תן לנו לחלום על המחר כשנאהב באמת מהנשמה ואז נדע שהאהבה היא האמת של כל הבריאה".
"אנשים כותבים דברים שליליים כי הם חושבים שזה מה שמוכר. דברים טובים לא מוכרים".
"ההשכלה הכי חשובה בחיים היא ללמוד מהגדולים בפועלם".
"המשמעות של החיים באה לידי ביטוי בכל דבר קטן בחיים. זו מתנה כשהנצחיות קיימת בכל תופעה של הבריאה".
"אז בוא נגיד את זה ככה, אם כל האנשים בהוליווד שעברו ניתוחים פלסטיים, אם הם ייצאו לחופשה יום אחד, לא יישאר בעיר אפילו אדם אחד".
"אני מאמין שכל ילד פלא סובל כיוון שאתה לא הילד החמוד והחינני שהיית. אתה מתחיל לגדול והם רוצים שתהיה קטן לנצח".
"כיוון שרציתי מקום שיהיה לי בו כל מה שלא היה לי בתור ילד. אתה רואה מירוצים, אתה רואה בעלי חיים, זה אולם סרטים".
"להורים יש כוח על ילדיהם. הם מרגישים שעליהם לעשות מה שההורים אומרים. אך החיבה לכסף היא מקור לכל הרוע. והילד כל כך מתוק, ולראות אותו הופך להיות כזה, זה אל הוא, זה לא הוא".
"לפני שאפגע בילד אני אחתוך את הידיים שלי".
"אני לעולם לא אפסיק לאהוב ולעזור לאנשים בדרך של ישו".
"אליזבת` טיילור היא מהממת, יפיפייה גם כיום. אני משוגע עליה".
"כל מה שאני אוהב נמצא מאחורי השערים הללו. יש לנו פילים, ג`ירפות, תנינים וכל סוג של נמר ואריה. יש לנו אוטובוס מלא בילדים חולים שלא זוכים לראות כאלו דברים, הם באים לכאן לראות הכל".
"אני אוהב את המשפחה שלי מאד. הייתי רוצה לפגוש אותם לעיתים יותר קרובות. אבל אנחנו מודעים לכך שאנחנו אנשים מפורסמים ואנחנו עובדים כל הזמן".
"אני שמח להיות בין החיים, אני שמח במי שאני".
"עזרתי להרבה, הרבה, הרבה ילדים, אלפי ילדים חולי סרטן, חולי לוקמיה".
"אמי כה נפלאה, היא מושלמת עבורי".
"היו לי זמנים טובים עם האחים שלי, מלחמת כריות וזה, אבל הייתי תמיד בוכה מבדידות".
"אני רואה בפנים של ילדים את אלוהים, זה למה אני אוהב אותם כל כך, זה מה שאני רואה".
"כן, וואקו ג`אקו (ג`קסוןן המטורף), מאיפה הם הביאו את זה? איזה צהובון בריטי. יש לי לב ורגשות. אני חושב שכשאתה אומר את זה עליי, זה לא יפה".
"ובכן, אתה לא זוכה לעשות דברים שילדים אחרים עושים. מסיבת פיג`מות וידידים. לא היה לי אחד מהם. לא היו לי חברים כשהייתי קטן. האחים שלי היו החברים שלי".
"למעשה, אני מבין עכשיו- ואז הייתי לומד עם המורה הפרטי 3 שעות ומיד אחר"כ להקליט בסטודיו. והייתי מקליט שעות על גבי שעות, עד אשר הלכתי לישון".
"הם מנסים לזלזל בי. לקחת ממני את גאוותי. אבל עברתי הרבה עם המערכת. ולבסוף רציתי שהציבור יידע שאני בסדר, למרות שניפגעתי".
"זה שקר לחלוטין. למה אנשים קונים את הצהובונים האלו? זו לא האמת, אני כאן להעיד. אתה יודע, אל תשפוט איש עד אשר תדבר איתו אחד על אחד. לא אכפת לי במה מדובר, אל תשפוט אותם כי זהו שקר".
"אני אגיד שוב שאני מעולם ולעולם לא אפגע בילד. מחליא אותי שאנשים כותבים שקרים עליי".
"שקרים רצים בספרינטים אבל האמת רצה במרתונים, האמת תנצח את המרתון הזה בבית המשפט".
"פיטר פן מייצג עבורי משהו שמאד מיוחד בליבי. הוא מסמל נעורים, ילדות, לא להתבגר לעולם, קסם, היכולת לעוף, כל דבר שהוא ילדותי פלאי וקסום".
"אני מסתובב בעולם, בורח ומתחבא. אני לא יכול ללכת בפארק, אני לא יכול ללכת לקניות. עליי להתחבא בחדר. אתה מרגיש כאילו אתה בכלא".
"בעולם מלא שנאה עדיין עלינו לקוות. בעולם מלא כעס עדיין עלינו לנחם. בעולם מלא בייאוש עדיין עלינו לחלום. ובעולם מלא אסונות עדיין עלינו לחלום".
"אני מתעורר מחלומות ואומר: "וואו, תרשום את זה על דף". זה כל כך מוזר. אתה שומע את המילים, הכל פה מול עיניך".
"בילדותי אני זוכר שאנשים היו אומרים: `הוא כמו איש בן 42 בגוף של ילד`. בהתחלה לא הבנתי, אבל הם התכוונו לדרך בה זזתי על הבמה ולדרך בה שרתי".
* "אני לא הייתי מודע לכך שהעולם חשב שאני כה מוזר וביזארי, אבל אם הייתי גדלים כמוני, מול 100 מליון אנשים מגיל 5- הייתם אוטומאטית שונים".
מייקל ג'קסון האתר הישראלי הרשמי:
www.MJISR.com
-------------------------
ברוכים הבאים לכרטיס שלי, אותו אני מקדיש לאדם היקר מכל- מייקל ג`קסון! מייקל ג`קסון הינו חלוץ, פורץ דרך בעולם המוזיקה והאדם המוכשר ביותר עלי אדמות; זמר, רקדן, משורר, מפיק, נגן, כוראוגרף, במאי ואף צייר. מייקל ג`קסון הינו דמות נערצת בעיני מליוני אנשים ואף מורה דרך לחיים של מאות, אלפי ורבבות בני אדם בעולם. יתרה מזאת הוא בעצם השליח אשר נשלח לשנות ולרפא את העולם שלנו, הילד הנצחי ששוכן בכל אחד ואחת מאיתנו, סמל המופת להישרדות מול עוולות המין האנושי. מייקל ג`קסון הינו קרבן לרצח אופי ולינץ` תקשורתי מודרני עקב ההתנהגות ה"מוזרה" שלו ואורח החיים השונה שאנשים פשוטים אינם מכירים. ולכל אותם אנשים שלא יודעים- מייקל ג`קסון הוכרז ע"י 12 אנשים בחבר המושבעים האמריקני זכאי בזכות היותו חף מפשע ב-13 לחודש יוני 2005. עוד על האיש שלא הכרתם, פעליו ויצירותיו תוכלו לקרוא בבלוג זה.